Matematik

to-vejs kontingenstabel

22. december 2009 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antag at vi observerer antal y1,..., yN fra uafhængige kategoriske stokastiske variable
Y1,..., YN, og at observationerne kan krydsklassificeres i henhold til to inddelingskriterier
A og B, med hhv. I og J. Vi har således en standard IxJ-kontingenstabel med observerede
antal xij, i = 1,...,I, j = 1,...,J.

jeg har - efter at ha læst ovenstående - måttet sande at jeg må ha misforstået hva der menes med en to-vejs kontingenstabel for jeg troede at en sådan nødvendigvis måtte være 2x(heltal) som i eksemplet 5.1, klik på linket

http://ezlearn.cbs.dk/stat/hamat-2/stat/pdf/kap5.pdf

hvorfor er den ovenfor IxJ?


Svar #1
22. december 2009 af jyden90 (Slettet)

eller er en to-vejs kontingenstabel/antalstabel (som beskrevet linie 1-4 i indlægget) slet ik det samme som en tosidet kontingenstabel/antalstabel (som beskrevet http://ezlearn.cbs.dk/stat/hamat-2/stat/pdf/kap5.pdf) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2009 af ...Style... (Slettet)

Jeg har skrevet en del om bare det emne. Kan sende det til dig, hvis det er ?


Svar #3
22. december 2009 af jyden90 (Slettet)

meget gerne, mange tak! mail: [email protected]


Svar #4
23. december 2009 af jyden90 (Slettet)

du behøver ik sende noget for har luret det nu: antallet af inddelingskriterier (kategorier) bestemmer dimentionen af tabellen og antallet af niveauer indenfor hvert inddelingskriterium bestemmer - hvis fx #inddelingskriterier=2 - antallet af rækker og antallet af søjler. ellers tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2009 af ...Style... (Slettet)

Ja okay.


Skriv et svar til: to-vejs kontingenstabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.