Matematik

skæringspunkter

02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

Svar #1
02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

hej håber der er nogen der kan hjælpe med denne opgave.

to funktioner f og g er bestem ved

f(x) = (1/64)x^2                            g(x)=kvadratrod(x)

finde skæringes punkter mellem de to grafer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2010 af mawak (Slettet)

Løs ligningen, hvor de to funktionsforskrifter er lig med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2010 af MN-P (Slettet)

y = (1/64)x2 og y=√x

-1 ln64+2lnx=1/2lnx

1 1/2 lnx=ln64

lnx=ln64 /1,5


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2010 af mathon

    ((1/8)·x)2 = x½  og x≥0               som kvadreres

    ((1/8)·x)4 = x                              subtraher x

    ((1/8)·x)4 - x = 0                         som reduceres til

    (1/23)4·x4 - x = 0

     x(((1/2)4·x)3 - 1) = 0                  som ved brug af nul-reglen giver

     x = 0  x = 24 = 16


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.