Matematik

reducer og forkort en brøk

02. januar 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvem kan forkorte denne brøk:

x^2+2x/4x+8

Jeg vil gerne se alle mellemregninger. Jeg får simpelthen ikke noget fornuftigt.

Og Reducere denne:

8^3*b*a^-2/(2b)^2

a^-2 forvirrer mig, så jeg ikke ved hvad jeg skal stille op...

glædelig jul :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2010 af ibibib (Slettet)

(x^2+2x) / (4x+8) = x·(x+2) / [4·(x+2)] = x / 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. januar 2010 af keg (Slettet)

a-2=1/a2 ku måske være en hjælp


Svar #3
03. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

#1 Hvorfor sætte intervale parentes om nævneren?? Men det stemmer, tjekkede på mit Cas-værktøj.  Når x sættes udenfor parentes, kaldes det ikke faktoriseing - er det en regl? 

#2  8a^3*b*`^-2/(2b)^2 =  24a*b*(1/a^2)/ 2(b^2) = (...) Så kan jeg ikke rigtig komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2010 af ibibib (Slettet)

Det er ikke en intervalparentes, det er en almindelig parentes.

Hvordan ser opgave 2 ud? Prøv at være lidt omhyggelig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2010 af keg (Slettet)

8^3=83 og det er  da ikke 24


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. januar 2010 af keg (Slettet)

2(b)^2 er heller ikke det samme som (2b)^2

det første er : 2b^2 og det andet er : 4b^2

Inden vi kan hjælpe dig, må du som minimum skrive opgaven rigtigt op!


Svar #7
03. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

Jeg beklager tastefejl. Her kommer den:

8a^3*b*a^-2/(2b)^2

Det er opgaven, og jeg kan åbenbart slet ikke komme igang med den :) Jeg aner ikke, hvilke regler jeg skal gå ud fra ..


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. januar 2010 af keg (Slettet)

a3*a-2=a3-2=a, så blev tælleren til 8ab

og nævneren (2b)2= 22*b2=4b2

så brøken hedder nu 8ab/4b2 = ?   (kan self reduceres yderliger)


Skriv et svar til: reducer og forkort en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.