Matematik

Ligning. - Hjælp

03. januar 2010 af jonaslohorst (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg sidder med en ligning der hedder: 2(4-x/2)-(2x+1)=5 Hvordan regner jeg den ud ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2010 af mathon

2(4-x/2) - (2x+1) = 5                  gang ind i parentes og hæv minus-parentesen

(8 - x) - 2x - 1 = 5                      hæv plus-parentesen

8 - x - 2x - 1 = 5 .........


Svar #2
03. januar 2010 af jonaslohorst (Slettet)

Da du ganger ind i parantesen forstår jeg ikke lige hvad du gør med divisionen??

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2010 af mathon

2·(x/2) = (2x)/2 = x


Svar #4
06. januar 2010 af jonaslohorst (Slettet)

Den er fin Mange tak for hjælpen og det hurtige svar :)

Skriv et svar til: Ligning. - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.