Matematik

Analytisk plangeometri - svær

04. januar 2010 af dodobirdies (Slettet) - Niveau: A-niveau

En Cirkel har centrum i C(1,2) og går gennem punktet A(2,4)

1) bestem en ligning for cirklen

vink: beregn først afstanden mellem de to punkter C og A vha. pythagoras' sætning

2) bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets akser.


Svar #1
04. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

pls hjælp..

har bestemt ligningen ved

(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Radius er |AC|=√(2-1)2+(4-2)2 ⇒ r2=5

Cirkel med centrum i (a,b) og radius r

(x-a)2+(y-b)2=r2 indsæt a,b og c

skæring med x-aksen indsæt y=0 og beregn x (2 værdier)

skæring med y-aksen indsæt x=0 og beregn y (2 værdier)


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2010 af mathon

1)
     beregn radius, r, ved brug af punkt-afstandsformlen
     og indsæt
     i
            (x-1)2 + (y-2)2 = r2

2)
     skæring(er) med x-aksen, der har ligningen y = 0
           
            (x-1)2 + (0-2)2 = r2

     skæring(er) med y-aksen, der har ligningen x = 0

           (0-1)2 + (y-2)2 = r2
 


Svar #4
04. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

det er alt hvad jeg behøver, mange tak :)


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri - svær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.