Tysk

1 sætn.

04. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Fokus på tillægsord

Min gode ven kommer, når den varme sommer er forbi.
 

Mein gutter Freund kommt, wenn den heizen Sommer vorbei ist


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Den varme sommer er subjekt...

hvorfor det aldrig kan hedde "den" og deraf følger, at det heller ikke hedder "heizen".


Svar #2
04. januar 2010 af 215 (Slettet)

der heize Sommer vorbei ist  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det giver straks mere mening. :)

Du skal i øvrigt huske, at det hedder "Mein guter Freund". Kun ét t. 


Svar #4
04. januar 2010 af 215 (Slettet)

 hvad med denne ? er 100 % sikker på at den er forkert, med den sidste del

Der fremde war nur einen guten Freund


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hvorfor skulle den være forkert?

Den giver fint mening for mig.


Svar #6
04. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Den fremmede var bare en god ven.
x o tre

#5 sætning


hvad med denne... dett bliver sidste..

er heller ikke sikker på denne

Mine gode bekendte forlod det lille land med gode, dejlige minder.
x o tre

Meine guten Bekannte verliess das kleine Land mit guten, schönen Erinnerungen


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Den ser også fin ud. Men husk lige at du stadig skal bøje dine verber rigtigt. "Bekendte" er flertal og datid, hvorfor det hedder "verlassen".


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

7 kommentarer om 3 små sætninger. Jeg kan ikke lade være med at give mit besyv med.

Mein gutter Freund kommt, wenn den heizen Sommer vorbei ist  =  Mein guter Freund kommt, wenn der heiße Sommer vorbei ist.     (heizen = varme/fyre op) 

Der fremde war nur einen guten Freund   =  Der Fremde war nur ein guter Freund.

Meine guten Bekannte verliess das kleine Land mit guten, schönen Erinnerungen =  Meine guten Bekannten verließen das kleine Land mit guten und schönen Erinnerungen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Nøj, det er da næsten en præstation at overse et subjektsprædikat. Min fejl. "Verließen" er selvfølgelig rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Måske sku'  vi sige "subjektsprædikativ"  ???

Det er vist noget af en præstation af påstå at  et substantiv, "Bekendte",  er "datid"  !!!

Det er vist også noget af en præstation at påstå at et finit verbum er "subjektsprædikativ" !!!

...............helt nye  resultater inden for sprogforskningen.

Ak ja, grammatik, -den er en svær et.

Til #1:

Et subjekt står altid i nominativ !


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#10 Nøj, hvor burde du få dig et liv.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Tja, denne Thomas Andersens svar på en saglig kritik er af samme kvalitet som det nonsens har disker op med til andre der søger hjælp.

At påstå at et substantiv står i "datid"  er nok ikke det som spørgerne har brug for.

3 direkte forkerte og misvisende vanvittige påstande i ét indlæg er jo en præstation man sjældent ser.

At påstå at en perfektum participium er  "subjektsprædikat" er nok heller ikke den "hjælp" man bør udsætte sagesløse elever for. 

Er det for meget at forvente at de der vil lege alvidende, selv har styr på det de snakker om ??

Jaa, det er det åbenbart for Thomas Andersen. Alskens vrøvl kan bruges.

.................."Bekendte" er flertal og datid, hvorfor det hedder "verlassen".

Logikken i denne bemærkelsesværdige påstand kan enhver nok bedømme.


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hvis du nu lod logikken ligge og i stedet så til med menneskelige briller, ville du nok se, hvor problemet lå. Det beklager jeg selvfølgelig, men det giver dig aldeles ingen anledning til at rakke ned på mig. Men som du vil. Jeg holder mig langt væk fra tyskforummet, det var alligevel et tilfælde, at jeg kom ind på det i første omgang. 

Jeg skal lige høre: Slipper jeg for at høre på dig under matematik og samfundsfag? For ét er, at min hjælp nok er en del mere brugbar i de fora, mens andet er, at jeg er ganske træt af at høre på en vrissen og forsmået umulius så propfyldt af dobbeltmoral og så tømt for empati.

Har vi her at gøre med argumentum ad hominem? Ja, lad os bare sige det. Sådan vil du nok vende og dreje den under alle omstændigheder. 

I øvrigt burde du skrive i din profil, hvilket gymnasium du underviser for og i hvilke fag. 

PS. Hvis du i øvrigt er så elskværdig at rette mit indlæg for stave- og kommafejl samt for eventuelle forkerte brug af ord, ville jeg være glad. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Ak ja,  -lal bare videre.


Skriv et svar til: 1 sætn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.