Matematik

At regne med x^2 OG x

07. januar 2010 af Christopher123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folkens, jeg er ved at lave en aflevering i matematik, og har problemer med følgende opgave:

"Omkostningerne K mill. kr. ved at bygge en skyskraber med x etager påstås at være:

K = 450 + 0,5x(x + 1)

Hvor mange etager kan man bygge for 700 millioner kr.?"

Indtil videre har jeg en udregning der ser således ud:

700 = 450 + 0,5x(x + 1)

'Efter at have udregnet parantesen'

700 = 450 + 0,5x^2 + 0,5

'- 450 på begge sider'

250 = 0,5x^2 + 0,5

Herefter går jeg i stå. Jeg ved at facit skal være 21 HELE etager, så jeg burde altså få et tal mellem 21,00 og 21,99

Håber I kan hjælpe mig.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. januar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Bare så du ved det mangler du x til sidst i to linjer.

Hvis du trækker de 250 fra på begge sider har du en andengradsligning, prøv at løs den.


Skriv et svar til: At regne med x^2 OG x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.