Fysik

hurtig spg. - omskrivning af formel?

08. januar 2010 af mathildexi (Slettet)

Hej alle,

Jeg ville lige høre hvordan I vil omskrive denne formel, så der er ρ som kommer til at stå alene?

R=ρ*l/A

Hilsen Mathilde


Svar #1
08. januar 2010 af mathildexi (Slettet)

det var: R=ρ*(l/A)    Hvor l/A er en brøk.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2010 af Argus (Slettet)

Man kan jo gange med det samme på begge sider af en lighed. Hvis vi i dette tilfælde ganger med det omvendte af det der står på ρ side (hvilket jo svarer til at dividere med det), fremkommer:

R*(A/I)=ρ*(l/A)*(A/I) så

ρ=R*(A/I)

eftersom (l/A)*(A/I)=1 som vi undlader at skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2010 af mathon

   [ρ] = Ω·mm2/m = 10-6 Ω·m


Svar #4
11. januar 2010 af mathildexi (Slettet)

#2

Man kan jo gange med det samme på begge sider af en lighed. Hvis vi i dette tilfælde ganger med det omvendte af det der står på ρ side (hvilket jo svarer til at dividere med det), fremkommer:

R*(A/I)=ρ*(l/A)*(A/I) så

ρ=R*(A/I)

eftersom (l/A)*(A/I)=1 som vi undlader at skrive.

Hvorfor skriver du (A/l), når der er I/A? :)
Er der en bestemt grund til det?


Skriv et svar til: hurtig spg. - omskrivning af formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.