Matematik

En af de svær regnestyk . hjælp

08. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

 opgaven lyder:

I en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan

sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at

O(x)=0,0024*x^ 2 + 10^ 6 og a(x)= -0,008x + 1300.

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) =  x* a(x) - O(x) .

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

 

Er på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=636693


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du kan jo starte med at indsætte a(x) og O(x) i F(x). Forkort den så. Nu har du bestemt en forskrift for F(x).

Nu skal du så optimere. Differentier F(x) og sæt F'(x)=0. For den fundne x-værdi viser du, at funktionen har maksimum. Herefter konkluderer du, at funktionen for x=(det du har fundet) er virksomhedens fortjeneste størst mulig.


Skriv et svar til: En af de svær regnestyk . hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.