Matematik

Bestem Ligning for tangenten til cirklen i punkt P, C(3,-2) og P(0,2)

09. januar 2010 af godavdu (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gå igang med denneher opgave, jeg går ud fra at jeg skal anvende a(x-xo)+b(y-yo). Jeg ville tro at P skal sættes ind på xo og yo plads men hvordan for jeg a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

 Du kan vælge a og b som koordinaterne til vektoren fra C til P, da tangenten står vinkelret på linjen gennem C og P.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

 Du skulle gerne nå frem til, at ligningen er

y=(3/4)x+2.

Se vedhæftede fig.

Vedhæftet fil:fig.jpg

Svar #3
09. januar 2010 af godavdu (Slettet)

CP = 0-3 = 3 og 2+2 = 4 = (a=3,b=4)

Sættes ind i a(x-xo)+b(y-yo)

3(x-o)+4(x+2) =

(3/4)*(x-0)+(x+2) =

hvad sker der med det ene x, går det bare ud ? fordi jeg for jo det som du skrev. . .


Svar #4
09. januar 2010 af godavdu (Slettet)

ups sorry ! det var mig der dummede mig der :S


Svar #5
09. januar 2010 af godavdu (Slettet)

Tak for hjælpen :P ;)


Skriv et svar til: Bestem Ligning for tangenten til cirklen i punkt P, C(3,-2) og P(0,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.