Matematik

Hvis Solen var en appelsin med en diameter på 10...

09. januar 2010 af Idaxi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Skal besvare nedenstående opgave, men kan ikke finde den rigtige måde at regne det på.. 

Håber der er en der kan hjælpe mig :) 

Hvis Solen var en appelsin med en diameter på 10 cm…
Hvor langt ville da Jorden være fra Solen? Hvor langt ville da Månen være fra Jorden?Solen

Tal til opgaven:

Diameter: 1,39·109 m
Jorden
Diameter: 1,27·107 m
Afstand til Solen:
149,6 mio. km
Månen
Diameter: 3,48·106 m
Afstand til Jorden:
384000 km
 

Ida


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2010 af Bennike (Slettet)

Nu har du skrevet fact'sne lidt forkert op. Du har skrevet 109 i stedet for 109. Der er en lille forskel på en faktor ca. 10000000.

Solens diameter= 1,39*109m= 1,39*1011cm.

Forholdet mellem appelsin-solen og reel-sol, er: 10/1,39*1011= 1,39*10-10.

Afstand Jorden-solen: 149,6*106km*1,39*10-10= 0,010763km= 10,76m.

Afstand Jorden-månen: 3,84*105km*1,39*10-10= 0,000028km= 0,0278m.


Svar #2
09. januar 2010 af Idaxi (Slettet)

 Tusind tak! 


Brugbart svar (4)

Svar #3
09. januar 2010 af Duffy

Hurra for STUDIEPORTALEN - stedet hvor man kan få andre til at lave sine lektier. :P


Skriv et svar til: Hvis Solen var en appelsin med en diameter på 10...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.