Fysik

Tryk

10. januar 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Luftrykket i øjet af en typisk tropisk orkan på åbent hav er 0,91 atm.
 

1. Hvor meget stiger havoverfladen i orkanens øje i forhold til et områdeuden for orkanen, hvor luftrykket er 1 atmosfære?

antag at have overfladen er rolig.

havvandets densitet er 1,024*103 kg/m3

Hjælp mig med en god formel, og detaljeret beskrivelse synes at den er virkelig indviklet og svær, mangler hjælp af jer. tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af mathon

          1 atm ≡ 10,3323 m H2O

trykforskel (1 atm) - (0,91 atm) = 0,09 atm

0,09 atm ≡ 0,09·(10,3323 m H2O) = 0,93 m = 93 cm


Svar #2
10. januar 2010 af streetkingz (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.