Matematik

Areal Af Kvadrat

10. januar 2010 af falk22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

er gået fast i disse 2 opgaver:

1) Find arealet af et kvadrat når diagonalerne i kvadratet er 8,4 dm...

har prøvet at tegne kvadraten og fået det til 35,3 dm2 kan dette passe? og hvordan udregner man denne opgave uden at tegne

2) Tegn en kvadrat. find midten af siderne og tegn havcirkler udenpå kvadratet. vælg et punkt på en af halvcirklerne. tegn rette linier fra punktet gennem kvadratets to nærmeste hjørner og forsæt til de rammer to andre halvcirkler. forsæt fra to nye punkter på halvcirklerne gennem de næste kvadrathjørner.

A hvilken figur får du tegnet... (har svaret på den.. = en kvadrat

B forklar hvorfor...

håber der er nogen der vil tage sig tid til at se disse opgaver igennem, på forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af Blueoil (Slettet)

1) Diagonalen danner en trekant, hvor det gælder, at a2+b2=8,42 samt at a=b og derfor a2=b2

Heraf: a2+a2=8,42 <-> 2a2=8,42 <-> a=sqrt(8,42/2) <-> a=5,94

Hvilket giver et arealet på 5,942 = 35,3


Svar #2
10. januar 2010 af falk22 (Slettet)

mange tak for det... nu giver det mening...

håber jeg også kan få en forklaring på opgave 2...


Skriv et svar til: Areal Af Kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.