Matematik

Beregn kriminaliteten pr. indbygger for Danmark

10. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn kriminaliteten pr. indbygger for Danmark ? Hvordan gør man det ?

Befolkningstallet er 5.349.212

Antal kriminelle handliger er 473.299

Håber på hurtig hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Du kan gøre dette på to måder, a og b.

Befolkningstal=N

Kriminelle handlinger=n

a) Dit spørgsmål lægger egl. op til dette svar:
n/N=473299/5349212
Dette fortæller, hvor meget kriminalitet, hver enkelt indbygger udfører, men det giver ikke supergod mening, da man ikke kan udføre 0,09 kriminel handling.

b) Almindeligvis ville man angive hvor mange indbyggere, der var pr kriminel handling
N/n=5349212/473299=11,3019719
Dvs. at der er én kriminel handling pr 11 indbyggere.


Svar #2
10. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Tak :D


Svar #3
10. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Okay jeg prøver igen.

Hvad hvis jeg vil regne det ud, sådan så man i et land kan se hvor mange der begår kriminelle handlinger pr.1000 indbygger

Altså så man med Danmark kan sige at fx 12 ud af 1000 begår kriminalitet


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Befolkningstal=N

Kriminelle handlinger=n

antal kriminelle handlinger pr 1000 indbyggere=n/N*1000

(Du kan tilnærmelsesvist godt sige, at fx 12 (hvis det nu bliver svaret ;) ) ud af 1000 begår kriminalitet - men egl. er det jo sandsynligt, at den samme måske har lavet 12 handlinger, en anden har lavet 2 osv. :) )


Svar #5
11. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

Kan man ikke godt bruge det alligevel ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Jo jo jo! - dit svar fortæller om kriminaliteten pr indbygger :)

Men i stedet for "Altså så man med Danmark kan sige at fx 12 ud af 1000 begår kriminalitet"

skal du sige:  Altså så man med Danmark kan sige at der begås 12 kriminelle handlinger pr 1000 mennesker.

:)


Skriv et svar til: Beregn kriminaliteten pr. indbygger for Danmark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.