Fysik

elektriske kræfter

10. januar 2010 af jansørensen (Slettet)

Nogen der lige kan hjælpe med denne opgave , og se om det jeg har gjort er rigtigt ??

a) Anslå hvor mange elektroner der findes i et menneske med en masse på 70 kg. (Vink: Husk at (næsten) al massen findes i atomkernerne. Det er tilladt at antage, at mennesket alene består af isotoper med lige mange protoner og neutroner.)

1 stof af en af hver : elektron + proton + neutron = 9,1093897*10^-31kg + 1,672623*10^-27kg + 1,674929*10^-27kg = 3,348463*10^-27kg

70kg/(3,348463*10^-27kg) = 2,1*10^28

b) Antag, at alle disse elektroner blev samlet i én klump, mens de resterende atomkerner blev samlet i en anden klump i en afstand af r = 1,00 m. Beregn den elektriske tiltrækningskraft mellem de to klumper.

c) Beregn gravitationskraften mellem de to klumper.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af klingest (Slettet)

b) brug coulombs lov : http://da.wikipedia.org/wiki/Coulombs_lov 

c) brug newtons universielle gravitaionslov :  http://da.wikipedia.org/wiki/Gravitation

håber det hjalp :)


Svar #2
10. januar 2010 af jansørensen (Slettet)

Takker .

q1 og q2 må være de elektriske ladninger , men hvad er de ? - er de 1,6022·10-19 C ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2010 af klingest (Slettet)

nej det er vidst elementarladningen du disker op med der...q1 er det tal ganget med antallet af elektroner i den ene klump og q2 er tallet ganget med antallet af elektroner i den anden klump.


Skriv et svar til: elektriske kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.