Matematik

Finde x-værdi i eksponentiel funktion

10. januar 2010 af Miliaah (Slettet)

Hej mennesker. Jeg sidder her og er dybt fortabt.

Vi har fået en opgave der lyder:

Find x i fuktionen 70 = 53 * 1,13 x

Jeg kan tænke mig til at den skal løses som en ligning

- kan bare ikke helt gennemskue hvordan.

Hjælp mig, be om?

Hilsen nysgerrige mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af peter lind

Tag logaritmefunktionen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af finnped (Slettet)

70=53*1,13x

70/53=1,13x

(Log(70/53))/(Log(1,13)) = X


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Man bruger regnereglen at ln(a^x)=x*ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2010 af mathon

#2 skriver
                          x = log(70/53)/log(1,13)
#3's giver            
                          x = ln(70/53)/(ln(1,13)

som giver samme resultat
da

                                      log(a)/log(b) = ln(a)/ln(b)
fordi
log(x) = k·ln(x)  (ligefrem proportionalitet)                                      (k = 1/ln(10))


Svar #5
13. januar 2010 af Miliaah (Slettet)

Jeg takker og bukker ærbødigt. Tusind tak for de fantastiske, brugbare svar. Jeg bøjer mig i sølet, og kysser jeres sko. Det var en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Finde x-værdi i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.