Matematik

X=?

12. januar 2010 af lmp1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Nogen der kan sige mig formlen for at udregne x i en y=ax+b-ligning (som jeg self har glemt navnet på.

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2010 af Duffy

Det hedder en lineær ligning.

Brug regnereglerne for ligningsløsning til at isolere x med...


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Du skal generelt ikke bruge formler til at løse ligninger.. Hvis man har en simpel ligning som a=b betyder dette at a er b, så hvis a er 3 er b 3 eller hvis b er 9 er a 9, sådan virker = tegnet. Hvis c er et hvilket som helst andet tal følger det så at c*a=c*b fordi man på a's plads kan indsætte b da a=b. Dette princip bruges når man løser ligninger. Så hvis y=ax + b trækker man først b fra på begge sider så y-b=ax + b -b = ax nu dividerer man med a på begge sider så (y-b)/a=ax/a=x


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Jeg vil råde dig til at læse lidt ekstra på matematikken da dette er noget du skal kunne i folkeskolen.


Skriv et svar til: X=?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.