Matematik

Integrer kvadratrod(x)

12. januar 2010 af holoXam (Slettet)

Hvad er integralet til √x ?

Vil om muligt også gerne se udregning/bevis.

Opgaven ville altså være ∫(√x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

           ∫√(x)dx = ∫1·√(x)dx = x·√(x) - ∫x·1/(2√(x))dx = x·√(x) - (1/2)∫(x√(x))/x·dx = x·√(x) - (1/2)∫√(x)dx

hvoraf

          (3/2) ∫√(x)dx = x·√(x)

                 ∫√(x)dx = (2/3)x·√(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Svaret er (2/3)x√x+k, hvor k er en vilkårlig konstant

Beviset gennemfører du ved  at differentiere ovenstående udtryk (brug produktreglen).


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

#1

   

Pretty cool, men partiel integration er desværre (også) røget ud af gymnasiepensum efter gymnasiereformen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af goathunter (Slettet)

∫√xdx=∫x1/2dx=2/3*x3/2=2/3x*√x


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2010 af mathon

i #1
glemte jeg integrationskonstanten

men
#4 er jo også lettere


Skriv et svar til: Integrer kvadratrod(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.