Fysik

Tryk

13. januar 2010 af bulldoz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa gutter...:D

Kan i hjælpe mig med den Opgave:

Ved dagligdags betingelser vejer atmosfærisk luft 1,2 kg/m^3
Beregn trykforskellen mellem gulv og loft i klasselokalet.

Jeg har sat følgende mål ind:

længde = 10 m
Bredde = 7 m
Højde = 5 m

Håber i kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af mathon

                Δp = (ρ·g)·Δh

                Δp = ((1,2 kg/m3)·(9,82 m/s2))·(5 m) = 58,92 (kg/s2)/m = 58,92 (kg·m/s2)/m2 = 58,92 N/m2 =
                                                                                                                                                        58,92 Pa
 


Svar #2
13. januar 2010 af bulldoz (Slettet)

Tak for hjælpen mathon men hvad står s^2 for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af mathon

sekund i anden


Svar #4
13. januar 2010 af bulldoz (Slettet)

Men jeg kan godt, gøre det til N/kg ik?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2010 af mathon

(kg/s2)/m = (kg·m/s2)/(m·m) = N/m2 = Pa


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.