Matematik

Geometri på c-niveau

13. januar 2010 af Masterj1978 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp - jeg sidder med et geometri spørgsmål på c-niveau som driller mig en del.

Det er sikke ganske enkelt men jeg kan ikke lige finde løsningen...

En trekant ABC, hvor vinkel C er ret.

Siden BC er 3,6 og AC er 8,4

Bestem længden af højden hc fra C på siden AB - og det er så her at jeg er gået totalt kold...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Har du tegnet trekanten? Spørgsmålet er garanteret ikke så svært, hvis du får visualiseret situationen for dig selv.

Du har en trekant, hvori du kender to sidelængder, og du ved, at den ene vinkel er ret, dvs 90º.

1. Start nu med at finde frem til vinkel A.

2. Indtegn så højden i din trekant og se, at du nu har en ny retvinklet trekant. I denne kender du siden AC og vinklen A.

3. Benyt så disse oplysninger til at finde højden hc

Du kan naturligvis også finde vinkel B, da har du bare kigge på en anden retvinklet trekant, hvori du kender BC og vinklen B. Men princippet er det samme.


Svar #2
13. januar 2010 af Masterj1978 (Slettet)

Jeg har tegnet trekanten og har fået vinkel A til 23,20 grader - men jeg kan ikke se hvordan jeg får en ret vinklet trekant når jeg har indtegnet min højde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

En højde er jo netop defineret ved, at den står vinkelret på en side. Din højde går fra vinklen C og står så vinkelret på siden AB.


Svar #4
13. januar 2010 af Masterj1978 (Slettet)

Tak - det var nok lige det der manglede i notaterne...

Nu fes den ind på lystavlen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

BC er 3,6 og AC er 8,4

Brug pythagoras til at finde |AB|

3,62+8,42=|AB|2 ⇒ |AB|≈9,1

Arealet af trekanter =   |BC|*|AC| =hc*|AB|

3,6*8,4=hc*9,1

hc=3,6*8,4/9,1=3,3


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det var smart. Den sætning kendte jeg ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2010 af finnped (Slettet)

Eller

8,4sin(23,2o) = 3,3091120 


Skriv et svar til: Geometri på c-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.