Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af optimal pris

14. januar 2010 af sofiepie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne den optimale pris på et produkt.

Jeg ved, at MC = MR, og har også fundet MR

Men jeg har svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal finde MC..

Nogen steder står der, at det er TVC'/Q', andre steder står der, at det er TC'/Q' .. Nogen der ved hvad der er mest rigtig?

Jeg vil nemlig sætte mine to resultater lig med hinanden, og dermed isolere Q så jeg kan sætte den ind i min prisafsætningsfunktion under Q så jeg kan finde den optimale pris..

Er der nogen kloge hoveder som gider hjælpe :)

Mvh. Sofie..


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Der er nok nogen, der er ude på at profitmaksimere, hva'? :-)

See the point? 

Ellers er her lidt yderligere forklaring:

Vi ved, at:

TC=VC+FC

og det gælder, at:

MC=dTC/dQ

Men differentialet af TC, må jo netop være lig differentialerne er VC og FC lagt sammen:

dTC/dQ=dVC/dQ+dFC/dQ

Da FC er en konstant og således ikke afhænger af Q, må:

dFC/dQ=0

Hvorfor vi altså har, at:

MC=dTC/dQ=dVC/dQ

Ved hjælp af lidt matematik er vi altså nået frem til, at MC er lig hældningen på både TC- og VC-kurven. Det er altså ligegyldigt, om du finder dTC/dQ eller dVC/dQ, du vil nå frem til MC i begge tilfælde.

Håber det var svar nok!


Skriv et svar til: Beregning af optimal pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.