Matematik

Har jeg ret? Haster!

14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

To degionale stationers udsendelser kl. 19.30

Tv2/Nord=

Ud af 8 udsendelser er 5 af dem nyheder.

de 5 nyhedsudsendelser lagt sammen varer i alt 10 min. 8 sek.

de 3 andre indslag lagt sammen varer i alt 12 min. 12 sek.

Tv2/Lorry=

Ud af 10 udsendelser er 4 af dem nyheder.

de 4 nyhedsudsendelser lagt sammen varer i alt 10 min.

de 6 andre indslag lagt sammen varer i alt 9 min. og 4 sek.

Udsendelserne kl. 19.30 består af nyheder, andre indslag og reklamer og varer i alt 30 minutter.

Beregn for hver af de to stationer hvor mange minutter de viser:

nyheder , andre indslag og reklamer. 

Hvordan finder jeg reklamer?                                                                                                                                                                                                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Isomorphician

Reklamer = 30 min - (nyheder + andre indslag)


Svar #2
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Så TV2/nord reklamer= 30- 22.2= 7.8 minutter (det passer jo ikke for 1 min. = 60 sek.)

og TV2/Lorry reklamer = 30-19.4 =10,6 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af Isomorphician

Regn det hele om til sekunder inden du trækker fra.


Svar #4
14. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Nord reklamer = 30.00- 22.20 = 7.80 = 8 min. 20 sek.

Lorry reklamer = 30.00- 19.40= 10.60= 11 min.

Det er vel hellere ikke sådan. Jeg har prøvet rigtig mange gange. Og det er det her jeg er kommet frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2010 af Isomorphician

30 min = 30*60 = 1800 sekunder

10 min 8 sek = 10*60 + 8 = 608 sekunder

12 min 12 sek = 12*60 + 12 = 732 sekunder


Svar #6
16. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

så skal jeg sige :

Reklamer= 1800-(608+732)= 460 sek.

Men jeg skal jo have reklamer i minutter, Skal jeg så sige 460/60 = 7, 6667

Og det passer jo ikke fordi hvis jeg lægger alt sammen giver det ikke 30.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2010 af Isomorphician

Hvordan lægger du sammen?


Svar #8
17. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

jeg siger 608+732= 1340=1800-1340= 460 sek.

Er det ikke sådan.

hvordan skal jeg nu gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2010 af Isomorphician

Du siger det ikke giver 30 min?


Svar #10
17. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Jamen , så vare reklamer: 7 min og 60 sek. eller?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2010 af Isomorphician

Det er ikke rigtigt.

60 sek. er lig 1 min.


Svar #12
18. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tv2/Nord=

Ud af 8 udsendelser er 5 af dem nyheder.

de 5 nyhedsudsendelser lagt sammen varer i alt 10 min. 8 sek.

de 3 andre indslag lagt sammen varer i alt 12 min. 12 sek
 

 Reklamer= 1800-(608+732)= 460 sek/60= 7,07 min.

(Men det giver jo ikke 30 i alt, hvis jeg siger: 10.08+12.12+7,07=

Tv2/Lorry =

Ud af 10 udsendelser er 4 af dem nyheder.

de 4 nyhedsudsendelser lagt sammen varer i alt 10 min.

de 6 andre indslag lagt sammen varer i alt 9 min. og 4 sek.
 

Reklamer: 1800-(600+564)= 636/60= 11 min.


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2010 af Isomorphician

460 sek/60= 7,07 min...............det er ikke rigtigt

Men det giver jo ikke 30 i alt, hvis jeg siger: 10.08+12.12+7,07........du kan ikke lave sekunder direkte om til decimaltal

Reklamer: 1800-(600+564)= 636/60= 11 min..........det er ikke rigtigt


Svar #14
18. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Vil du ikke gerne hjælpe mig. Jeg kan jo ikke komme videre på denne måde,


Skriv et svar til: Har jeg ret? Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.