Matematik

løs ligninger

14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)


Løs (x-1)^2=9

løs x^2-4x=0

løs 2x^2+2x-4=0

løs 6x^2-5x+1=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Teeky (Slettet)

(x-1)^2=9 -->x^2+1^2-2x=9 -->x^2-2x-8=0 

Ovenstående og resten udregnes vha. :

d =b²-4ac

og 

x = (-b +-kvadratrod(d) ) /2a.

Først regner du altså d ud vha. først formel og derefter x-værdierne vha. den sidste formel. Så skulle de være løst.

//Teeky


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2010 af falk22 (Slettet)

lyder lidt som om du er for doven.. men jaja hvem er jeg at dømme.. :D

kan du godt forstå hvordan man løser ligningerne :D?

ligning 1:

(x-1)2=9

kvadratrod på begge sider... da kvadratroden er det "omvendte" af ^2

x-1=3

plus med 1 på begge sider

x=4

eller x=-2... (forklaring?)

ligning 2:

den kan man jo nærmest se...

den kan enten give x=4... eller x=0...

det er meget nemt og se den giver nul..

0-0=0 ... 16-16=0... behøver du forklaring på den?

ligning 3:

skriver bare løsningen... sig hvis du vil have forklaring..

x=1 x=-2

ligning 4:

ikke helt sikker på den her.. men tror det giver 0.5...

...


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2010 af Teeky (Slettet)

Ja, nulreglen var nok i virkeligheden en god lille ting at huske i de sidste. Dem skøjtede jeg vist henover :)

Måske dit indlæg var ment til mig om at JEG var for doven? :)

//Teeky 


Svar #4
14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Taaak for det, jeg er ikke doven, det er bare det at jeg ikke forstå det, og hader matematik. :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2010 af falk22 (Slettet)

:) ok ... det var ikke til dig teeky :D så slet ikke dit indlæg, ;) før nu ...


Svar #6
15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Falk? kan du godt forklare mig hvordan du gjorde, med ligningerne :D?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2010 af falk22 (Slettet)

hvilken en..? sidder lige og ser wrestling derfor vil jeg ikke ind på en større forklaring af alle :D


Svar #8
15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

3 og 4? :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2010 af falk22 (Slettet)

har ikke så meget tid nu... måske imorgen... men håber denne side kan hjælpe dig lidt...

http://www.matema10k.dk/index.php?id=436


Svar #10
15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

OKay kigger lige på det, men hvis du har tid imorgen, så må du meget gerne hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2010 af falk22 (Slettet)

stort set det samme som 1# skrev... men...

d =b²-4ac

først findes (D)iskriminanten (staves???) vha. overstående formel... dette burde i have lært om...

x = (-b +-√(d) ) /2a

der efter finder man x værdien/erne... vha. overstående formel...


Svar #12
16. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Taaak har fundet frem til det :D men er der kun en løsning på den sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. januar 2010 af falk22 (Slettet)

nej... tror det er 1/2 eller 1/3... ret mig hvis jeg tar fejl


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.