Kemi

Addition til diiod

15. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

jeg skal opskrive reaktionsskema af diiod til C1-14 monumættet fedtsyre, men diiod kan jo aldrig blive en fedtsyre?? synes ikkeformuleringen er fyldestgørende... Jeg ved, at addition er det omvendte af elimation. dvs. at ved addition 'opsplittes' en eller flere dobbeltbindinger. Men hvordan griber jeg det an?

Monoumættet C-14: C13H25COOH og I2

tænker selv, at jeg skal skrive noget i denne retning:

CH3-CH=CH-CH2-O-CH=CH2-CH2-CH2-O-CH2-CH-CH2-CH2-CH2-CH-CH3  + I2 -> C13H25ICOOHI

er i hvil om, hvordan jeg skriver det op, i et reaktionsskema


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

                         R1-CH=CH-R2  + I2  →  R1-C(I)H-C(I)H-R2


Svar #2
15. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

Hvorfor kun angive tilstandform på højre side?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2010 af mathon

         der er ikke tale om tilstandsform
men

        for at undgå evt. meningsforstyrrelser
             så som
                        HI eller CI som måske læses som Cl (chlor)
       men
                        måske ICH (nej vel)
 

                              


Skriv et svar til: Addition til diiod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.