Matematik

bestem c? ligning

15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet) - Niveau: 10. klasse

HEEJ jeg har brug for hjælp angående den her opg, som lyder således:

Bestem c så ligningen 2x^2-5x+c=0 har en løsning. løs så ligningen.

Nogen der kan hjælpe? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

I så fald skal diskriminanten

52 -8c

være 0.


Svar #2
15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Hvad, det forstod jeg ikke helt? har du sådan en formel som jeg kan følge eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

for ligningen ax2 +bx+c=0 er diskriminanten d=b2 -4ac


Svar #4
15. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

er det her rigtigt:

ax2 +bx+c=0

2x^2+5x+c=0

d=b2 -4ac

d=5x^2-4*2x^2*c

Hvordan gør man så derefter?


Svar #5
16. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

en hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

Hvis den kun skal have 1 løsning, så er c=3,125

D=-5^2-4*2*3,125, så er diskriminanten jo D=0


Svar #7
16. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

OKay tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: bestem c? ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.