Fysik

A-opgave henfald

16. januar 2010 af pura (Slettet)

Jeg har en ide om, hvordan b'eren i opg. 2 skal løses. Jeg har brugt henfaldsloven, og ender med et resultat på 4,5*10^12 12-C kerner pr. min. Er der nogen, der kan tjekke op på det?

Vedhæftet fil: fysikA_stx.ashx.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af mathon

det er forkert


Svar #2
17. januar 2010 af pura (Slettet)

Hvordan gør man?


Svar #3
17. januar 2010 af pura (Slettet)

Skal man bruge henfaldsloven, og hvis ja, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af mathon

se


Svar #5
18. januar 2010 af pura (Slettet)

Men, du skriver antallet af kerner i min^-1, hvorfor det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2010 af mathon

enheden for "antal henfald pr minut" = [antal/min] = 1/min = min-1


Svar #7
18. januar 2010 af pura (Slettet)

Ah, okay. Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2012 af bøvsB (Slettet)

Hvordan kommer du frem til halveringstiden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2012 af mathon

@#8

     k = A/N = (1,85163·108 min-1) / (5,40102·1021) = (3,08605·106 s-1) / (5,40102·1021) =
                                                                                                                5,71383·10-16 s-1


                               T½ = ln(2) / k = ln(2) / (5,71383·10-16 s-1) = 1,2131·1015 s


Skriv et svar til: A-opgave henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.