Kemi

opløsning

16. januar 2010 af jabas (Slettet)

Man ønsker at fremstille en anden opløsning, som skal have en pH på 11,0.
Denne opløsning fremstilles ved at opløse NaOH i vand til et samlet volumen på 1,0L.

Beregn hvor mange gram NaOH der skal opløses.


Jeg tror at man skal anvende denne formel pH = (1/2)•(pKs - log(cs)), til at starte med!!

Men jeg  forstår bare ikke, hvordan jeg skal finde pKs for NaOH? er der ikke en der gider hjælpe mig med den.. plzzz


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

den formel du skal anvende er;

pH = 14 + log [ OH- ]


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2010 af Darwin (Slettet)

pH = 14 + log[OH-/M] ⇔ [OH-] = 10(pH - 14) M = 10(11-14) = 10-3 M

[OH-] = n(OH-) / Vtotal ⇒ n(OH-) = [OH-] × Vtotal = 10-3 M × 1 L = 10-3 mol

NaOH(s) → Na+(aq) + OH-(aq), hvor n(NaOH)0 = n(OH-) dvs.

m(NaOH) = n(NaOH)0 × M(NaOH) = 10-3 mol × 40 g/mol = 4·10-2 g = 0.04 g.


Svar #3
16. januar 2010 af jabas (Slettet)

Tussiiind tak for jeres hjælp :D, det er bare en virkelige stor hjælp for mig!!
#2, mange tak, jeg vil aldrig kunne have fundet ud af den rigtig metode uden din hjælp. Men hvad betyder 0 altså n(NaOH)0?

Og udover det havde jeg også en anden underlige opgave, som jeg aldrig fik nogen svar på herinde,

Jeg vil være virkelige glad, hvis det kunne lade sig gøre at kunne få hjælp til den:

Opløsningen tilsættes lidt NaOH (s). Der omrøres, indtil natriumhydroxiden er opløst.
 Vil [NH3] herved blive større, vil den blive mindre eller vil den ikke ændres?
Jeg skal begrunde svaret udfra Le chateliers princip for ligevægten.

jeg forstår bare ikke, hvordan jeg skal finde frem til det... Forstår ikke ligevægten, er fuldstændg blank, forstår i hvert fald ikke det der står i bogen, men måske kunne i forklare med en nemmere måde... pleasee


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2010 af Darwin (Slettet)

#3.

n(NaOH)0 indikerer stofmængden af NaOH før selve reaktionen.


Skriv et svar til: opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.