Matematik

Lidt hjælp bedes, tak :-)

16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Sidder her med denne opgave som jeg har rimelig svært ved at løse: http://peecee.dk/upload/download/218220

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

jeg kan ikke hente opgaven


Svar #2
16. januar 2010 af ggf (Slettet)


Svar #3
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Mit forslag til at starte med:

finder normalvektoren i form af krydsproduktet mellem AB og AC, hvorefter jeg kan finde ne liging for planen. efterfølgende kan jeg indsætte et af de ønskede punkter (A, B eller L?)?


Svar #4
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Lad mig gætte det skal være krydproduktet mellem AB og AL? :-(


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

AB x AL og så indsætte et af punkterne er ok


Svar #6
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Super er hermed gjort og løst! :-)

Hvad med næste spørgsmål? Der er jeg skam helt lost :-(


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

LB=(0,3-0,2-3)=(0,3,-1)
LQ=LB/(-1)*(-3)=(0,9,-3)
Q=(0,9,-3)+(0,0,3)=(0,9,0)
LA=(4,2,-1)
LP=LA*3=(12,6,-3)
P=(12,6,-3)+(0,0,3)=(12,6,0)
|PQ|²=12²+(9-6)²+0²


Svar #8
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Det var ikek længden af PQ jeg hentydede til.

Der står i 2. stykke:

bestem en parameterfremstilling for den linje, hvori planen alfa skærer den plan, der indeholder koordinatsystemets første og anden akse.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

parameterfremstilling for planen α

(x,y,z)=(0,0,3)+s(0,3,-1)+t(4,2,-1)

parameterfremstilling af linien

QP=(12,-3,0)

(x,y,z)=(0,9,0)+t(12,-3,0)


Svar #10
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

og for det andet forstår jeg ikek helt hvad du gør i #7 :-S


Svar #11
16. januar 2010 af ggf (Slettet)

Jeg er altså ikke en haj til mat, så du må undskylde at jeg spørger igen, men hvad gør jeg med de to parameterfremstillinger i #9?


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. januar 2010 af MN-P (Slettet)

I #8 beder du om parameterfremstillingen for linien. Den fik du så i #9

#7 finder vektorerne og regner med ensvinklede trekanter.


Svar #13
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

Du har jo bare skrevet facit uden mellemregninger så jeg kan ikek se hvad du har gjort, så har svært ved at forstå hvordan du er nået frem til det. Hvordan bestemmer du helt præcist en parameterfremstilling for den linje, hvori planen alfa skærer den plan, der indeholder koordinatsystemets første og anden akse?

Det ville være rart med mellemregninger, for forstår intet af det du har skrevet :-S Jeg skal aflevere i morgen og det er sidste opgave i afleveringen...


Skriv et svar til: Lidt hjælp bedes, tak :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.