Matematik

bestem ligning - parabel - hjælp plz

16. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)


Parablen med ligningen y = 1/2x2 - 4x + 10 har en tangent i punktet med x-koordinaten 2,7 . Bestem en ligning for denne tangent?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af NejTilSvampe

differentiér og sæt x= 2,7 så du får hældningen af tangenten.  find så konstanten b så tangenten skærer y i x=2,7 


Skriv et svar til: bestem ligning - parabel - hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.