Matematik

Vektorer

17. januar 2010 af applemac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der bliver stillet spørgsmålet:

Der bliver givet følgende vektor:

a=(2*t,-14)

b=(9,4)

c) For hvilke værdier af vinklen er der 0, 1 eller 2 løsninger?

Med dette spørgsmål menes der, om man generelt kan sige noget om hvike værdier v kan antage for at have følgende løsninger.

Jeg har haft følgende overvejelser:

Opstille en anden grads ligning:

a*t^2+b*t+c=0

Hvor af diskriminanten kan beregnes og der udfra bestemmes antallet af løsninger.

Men kan ikke rigtig få et resultat jeg kan bruge til noget.

så derfor søger jeg hjælp herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Prikproduktet fortæller noget om vinklens størrelse:
a * b > 0 -> 0≤ v ≤ 90 grader
a * b = 0 -> v = 90 grader
a * b < 0 -> 90 < v ≤ 180 grader

Altså har du tre ligninger:

2*t*9 + (-14) * 4 > 0
2*t*9 + (-14) * 4 = 0
2*t*9 + (-14) * 4 < 0

og der vil til hver af dem være netop én løsning.

Jeg ved ikke om det er dét din lærer er ude efter?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.