Matematik

Hvad gør jeg forkert`?

17. januar 2010 af bahar16 (Slettet)

Hey folkens,

jeg har et spørgsmål. det er mht. vektorer (så når der står a el. b så er det en vektor jeg snakker om)

hvis jeg skal bevise:

a*(k*b) jeg siger:

b*(k*a)=(b1 over b2) * (k1 over k2) * (a1 under står a2)

= (b1 hvor under står b2) * (k * a1 og under k * a2)

= b1 (k1 * a1) + b2 ( k2 * a2)

= b1*k1 * b1*a2 + b2*k2 * b2a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Du mangler at præcisere hvad det er du skal bevise, du kan ikke bare bevise a*(k*b), der må også være noget det skal være lig med før det er en sætning


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Hvad prøver du at bevise? Og når du skriver en vektor, skriv den bare som (a1,a2); det er mere overskueligt.


Svar #3
17. januar 2010 af bahar16 (Slettet)

jeg vil bevise:

(k*b) * b = k * (a*b) = a * (k*b)

hvor jeg tager udgangspunkt i den første led


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, du er på rette spor. Du skriver bare prikproduktet ud. Det ses så, at ligningen må gælde.


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert`?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.