Matematik

bestem skæringspunkt - opgave

17. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x) = xex - 1 . Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Du skal starte med at differentiere funktionen. f'(1) er da hældningen til tangenten y til f(x) ved x = 1
Altså har du at y = f'(1) * x + b
Du sætter funktionen ind:
1 * e^1 -1 = f'(1) * 1 + b 
e - 1 = f'(1) + b <-> b = e -1 - f'(1)

Og b er jo så linjens skæringspunkt med y-aksen, som det gælder for alle linæere funktioner :)


Svar #2
17. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

f ' (1) = 1e^1 - 1 ?


Skriv et svar til: bestem skæringspunkt - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.