Matematik

reduceringsopgaver til fredag! hjælp miiiig PLEEEASE ;S

18. januar 2010 af sarahjali (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har nogle opgaver for til på fredag og jeg er total looooost!

opgaverne lyder;

a) 3 * x^7 = 13

b) ^5(kvadratrod)x^7 = 3,546

JEG HAR VIRKELIG VIRKELIG VIRKELIG BRUG FOR DEN HJÆLP I KAN GIVE MIG!

med venlig hilsen Sarah J.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Knotz (Slettet)

a) x^7 = 13/3 <-> x = (13/3)^(1/7)

b) ...jeg forstår ikke hvad der skal stå? Er det femte rod af x^7?


Svar #2
18. januar 2010 af sarahjali (Slettet)

ja , 5-tallet står i småt ligefør kvadratrodstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Okay så, det kan omskrives således at 5. rod af x = x^(1/5) - det er også sådan man skriver det på de fleste lommeregnere :)

(x^7)^1/5 = 3,546

da x er opløftet i 7 og videre opløftet i 1/5 ganger du de to værdier sammen:

x^(7/5) = 3,546

Så opløfter du i 5/7 på begge sider af lighedstegnet (da 7/5 * 5/7 = 35/35 = 1, dvs x isoleres):

x = 3,546^(5/7)


Tadah :)


Svar #4
18. januar 2010 af sarahjali (Slettet)

er resultatet så : x = 3,5465/7 ? eller 2, 469


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Ja :) Udover at det afrundes til 2,470

du kan også skrive syvende rod af 3,546^5, hvis du foretrækker det...


Svar #6
18. januar 2010 af sarahjali (Slettet)

ok, så jeg kan bruge begge dele som resultat eller hvad ? altså dem i #4 ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Ja. Det er mest korrekt at skrive det med potensen, da du på den måde ikke afrunder og altså giver den eksakte værdi af x


Svar #8
18. januar 2010 af sarahjali (Slettet)

okey, TUSIND tak skal du have. ved du så hvordan jeg laver denne opgave ? --> :

6√x = 12

jeg har fået den til x = 2985984


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Det er rigtigt :)


Svar #10
18. januar 2010 af sarahjali (Slettet)

jubiiiiiiiiiii. Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: reduceringsopgaver til fredag! hjælp miiiig PLEEEASE ;S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.