Fysik

Gasser

18. januar 2010 af louisææ (Slettet)

Hej alle.

Lige to opgaver jeg ikke kan finde ud af , som jeg håber I kan hjælpe mig med.

En gasmængde har rumfanget 0,76 L oh trykket 1,00 atm ved temperaturen 12 grader Celcius. Beregn gasmængden i mol

Stodmængden af en gas er 0,45 mol . trykket er 1,23 kPa og temperaturen er 56 grader celcius. beregn gassens rumfang i m3 . Håber I kan hjælpe mig hurtigst muligt.

Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af peter lind

I begge tilfælde skal du bruge formlen P*V = n*R*T, hvor P er trykket, V er rumfanget, n er antal mol, R er gaskonstanten, som du må slå op i en bog eller tabel og T er temperaturen målt i grad kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af mathon

            n = (p·V)/(R·T) = ((1,00 atm)·(0,76 L))/((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+12) K)

...........

            V = (n·R·T)/p = ((0,45 mol)·(8,31451 Pa·m3/(mol·K))·((273,15+56) K)/(1230 Pa)

............

enheden
            J = Nm = (N/m2)·m3 = Pa·m3


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.