Matematik

Find b i en andengradsligning uden at regne den.

19. januar 2010 af Nadia_1989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Min opgave lyder på, at jeg skal bestemme fortegnene for a, b, c og d, ved at kigge på nogle grafer i min bog med andengradsligninger. Jeg ved at a bestemmer hvilken vej grenen vender, c er skæringspunkt med y-aksen og det bestemmer antallet af rødder.

Men hvad gør b!!!!!!????? og hvordan ser jeg det ud fra en graf udelukkende?

Mvh. Nadia


Svar #1
19. januar 2010 af Nadia_1989 (Slettet)

 *d bestemmer antallet af rødder.. Sorry :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af mathon

b er hældningtallet for tangenten i (0,c)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Vi har en parabel p(x) = a*x2 + b*x + c. Toppunktet bestemmes som løsningen til ligningen p'(x) = 0: 2a*x + b = 0 ⇔ x = -b/2a.

Således bestemmer fortegnet på b placeringen af toppunktet: b > 0 medfører x < 0 og b < 0 medfører x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, selvfølgelig er b også lig p'(0), dvs. det, som mathon skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Jeg kan lægge til, at afstanden mellem rødderne er givet ved (√d)/a.


Svar #6
19. januar 2010 af Nadia_1989 (Slettet)

 tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find b i en andengradsligning uden at regne den.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.