Matematik

Bestem centrum og radius. (uden hjælpemidler)

19. januar 2010 af almacorazon (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. 

Jeg sidder med en opgave og meningen er, jeg skal bestemme radius og centrum ud fra denne ligning: x^2+10x+y^2-6y=2.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Isomorphician

Omskriv til:

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvor (a, b) er centrum, og r er radius.


Svar #2
19. januar 2010 af almacorazon (Slettet)

 Mange tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2010 af mathon

alment

cirklen med ligningen
     
         x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

har
         centrum C = (-d,-e) og radius r = √(d2 + e2 - f)


Skriv et svar til: Bestem centrum og radius. (uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.