Matematik

LINEAÆR FUNKTION - JEG ER LOOOST! HJÆÆÆÆLP PLEEEASE ;/

19. januar 2010 af sarahjali (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået denne opgave og jeg forstår NADA af den :

BEstem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen f(x)=3

HJÆLP PLEEEEEEEEEEEEEEEEEEASE! ;/ jeg vil godt have nogle mellemregninger så jeg bedre kan forstå ;S


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

forskriften for en linæer funktion hedder ax+b

derfor finder du a og b og sætter dem ind i denne forskrift 

du finder a således: a= (y2-y1) / (x2-x1)

herefter finder du b således: b = y1-ax1

nu har du a og b og så sætter du dem bare ind i forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af melis1989 (Slettet)

når du så skal finde f(x) = 3 så sætter du 3 ind på f(x) plads

altså 3 = ax+b (selvfølgelig med de tal du lige har fundet for a og b)

herefter isolerer du x så den hedder (3-b)/a = x og så regner du ud hvad det giver :)


Skriv et svar til: LINEAÆR FUNKTION - JEG ER LOOOST! HJÆÆÆÆLP PLEEEASE ;/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.