Matematik

Haster!! tangent i givent punkt.

20. januar 2010 af Mathome (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem i hvert tilfælde en ligning for tangenten i det givne punkt P.
f(x)=3x2−3P(2f(2))

Hey derude, jeg har lidt problemer med denne opgave, er der en der evt kan hjælpe med en løsning?
gerne med mellemregninger...

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

http://74.125.77.132/search?q=cache:12BQN3XIBvQJ:www.jyttemelin.dk/28%2520Tangenter.doc+tangentens+ligning&cd=5&hl=da&ct=clnk&gl=dk&client=firefox-a


Svar #2
20. januar 2010 af Mathome (Slettet)

 Kan det passe at T1 : y= 3x + 2  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af mathon

#2
Nej


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2010 af mathon

f '(x) = 6x

f '(2) = 6·2 = 12

f(2) = 3·22− 3 = 3·4 - 3 = 9

tangentligningen i (2,9)

               y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

               y = f '(2)·(x-2) + f(2)

               y = 12·(x-2) + 9

               y = 12x - 15

          


Skriv et svar til: Haster!! tangent i givent punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.