Kemi

Beregn pH

21. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

Hej

Hvordan kan jeg beregne pH i en opløsning af vinsyre med koncentrationen 7,4 g/L?

Skal jeg brugen formlen pH = -log [H3O+] ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

pKs1 = 2,93      pKs2 = 4,23

M(C4H6O6) = 150,09 g/mol

c =n/V = (m/M)/V


Svar #2
21. januar 2010 af sputnik3 (Slettet)

hm... jeg kan ikke helt forstå hvad jeg skal med pKs


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2010 af mathon

cs = (m/V)/M

cs = (7,4 g/L)/(150,09 g/mol) = 0,049304 mol/L = 0,049304 M

i den udstrækning vinsyren kan betragtes som monohydron, middelstærk syre
gælder:

                   pH = -log((-Ks1+√(Ks12 + 4Ks1·cs))/2)  og Ks1 = 10-pKs1

        


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.