Matematik

Ligning - hjælp! :-)

21. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg har lige en opgave (indskrivning - problemreging)
 

opgave)

Løs ligningerne:

a) 8x + 3 =  5x + 45


b) 5(9 + 3x) = 3 - 6x


PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Lyserød gummifugl (Slettet)

8x+3=5x+45 <=> 8x+3-5x=45 <=> 8x-5x=45-3 <=> 3x=42 <=> x= 42/3 <=> x= 14

5(9+3)=3-6x <=> 5 X 9 + 5 X 3 =3-6x <=> 45+15=3-6x <=> 60+3=6x <=> 63=6x <=> 63/6=x <=> 10,5=x


Svar #2
21. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hvad skal jeg skrive i min indskrivning?
man plejer jo at skrive sådan:   (8+5)  = 13

Hvordan skal jeg lige skrive dette er? :-)


Skriv et svar til: Ligning - hjælp! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.