Matematik

Ligningen for en tanget til grafen f - hvordan?

22. januar 2010 af tessuj (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Skriver lige opgaven hurtigt op.

Du har givet f(x)=3x^2 

i opgave a skal der bestemmes differentialkvotienten og den er f'= 6x 

b) Du skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for f, og tangenten skal være parallel med ligningen 12x -y -4=0

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med opgave b) 

På forhånd Tak :)

Haster en lille smule:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af mathon

b)
      Du skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for f)x)
og
      tangenten skal være parallel med linjen y = 12x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

      f '(xo) = 6xo = 12


Svar #3
22. januar 2010 af tessuj (Slettet)

 jamen svaret er jo y=12x+12

Men hvordan kommer jeg frem til det?


Svar #4
22. januar 2010 af tessuj (Slettet)

 eller det er y=12x-12


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2010 af mathon

      f '(xo) = 6xo = 12
                  xo = 2
        
                  f(xo) = f(2) = 3·22 = 3·4 = 12

tangentligningen i (2,12):

    y = f '(2)·(x-2) + f(2)

    y =12·(x-2) +12

    y = 12x - 24 + 12

    y = 12x - 12


Skriv et svar til: Ligningen for en tanget til grafen f - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.