Matematik

Nogle der kan hjælpe..?

22. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Diagrammet viser sammenhængen mellem seertal og usikkerheden for fire stikprøver.

Stikprøvens størrelse er på 200 personer i Tv2 Nords område.

Aflæs usikkerhedsprocenten for tv2/Nord for denne stikprøve. (Har aflæst det, det er 7 %)

Usikkerhedsprocenten angiver, hvor meget det virkelige seertal kan afvige i forhold til undersøgelsens resultat..

Eksempel: I en undersøgelse beregnes, at 100000 personer har set et program. Usikkerheden er 3 %. det virkelige seertal vil da ligge mellem 97000 og 103000.

Angiv intervallet for antal seere i TV2/Nords område med den aflæste usikkerhedsprocent?

Er det så ikke sådan her:

7 % af 200 pers. = 7*200/100= 14

U= 200-14; 200+14

= 186;214

Og skal jeg bruge tallet 200, eller er det noget jeg skal aflæse i mit diagram?

Haster så meget.


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

Dit svar er korrekt.


Svar #2
22. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Er du sikker, eller??


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2010 af jesperher (Slettet)

#2

det er han formentligt, for det er rigtigt det du har gjort..

(medmindre du ved hvor mange tv'seere  der er i tv-nords region)?


Svar #4
22. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Jamen er der ikke 200.? Eller er det noget jeg skal aflæse på mit diagram.?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2010 af jesperher (Slettet)

det kommer an på om du ved hvor mange tv-seere der er i tv-nords region.. for en stikprøve har det med at være en andel ud af det rigtige antal.. men hvis ikke dette er oplyst skal du formentligt gå ud fra at det er de 200..


Svar #6
23. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

tv/nots region er der noget med 457980 tv-seere


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.