Matematik

Skæring ml. plan og akse

23. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan finder jeg skæringspunkter ml. en plan og akser?

Se evt. vedhæftede opg. 6

Vedhæftet fil: 28.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon

α: 2x - 4y + 2z = 6 

   
fællespunkt med x-aksen, hvis punkter har koordinatformen (x,0,0)
giver dig
              2x - 4·0 + 2·0 = 6
              x = 3
skæringspunkt
                        Sx = (3,0,0)

fællespunkt med y-aksen, hvis punkter har koordinatformen (0,y,0)
giver dig
              2·0 - 4y + 2·0 = 6
              y = -(3/2)
skæringspunkt
                        Sy = (0,-(3/2),0)

fællespunkt med z-aksen, hvis punkter har koordinatformen (0,0,z)
giver dig
              2·0 - 4·0 + 2z = 6
              z = 3
skæringspunkt
                        Sz = (0,0,3)


Svar #2
23. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Årh, ja selvfølgelig! Skønt. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Skæring ml. plan og akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.