Matematik

Bestem punkt m. projektion

23. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg et pinkt i en plan, hvis projektion på en anden plan er lig et bestemt punkt, når jeg kun kender det 'bestemte punkt' samt planernes ligninger?

Opgave vedhæftet.

Vedhæftet fil: 34.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon

linjen gennem B(3,1,-4) vinkelret på α2
har parameterfremstillingen

                         (x,y,z) = (3,1,-4) + t·(2,-1,1)

dvs
x = 3 + 2t
y = 1 - t                                 som substitueret i α1's ligning til bestemmelse af t giver
z = -4 + t

3 + 2t + 1 - t - 2·(-4 + t) = 0
12 - t = 0

t = 12                                    substitueret i (x,y,z) = (3,1,-4) + t·(2,-1,1) giver

(x,y,z) = (3,1,-4) + 12·(2,-1,1)

(x,y,z) = (27,-11,8)
 


Svar #2
23. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Yes, den forstår jeg til fulde! Hvor herligt og enkelt - nemt (: Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af elissa92

Mener du ikke, 3 + 2t + 1 - t - 2·(-4 + t) = 4?


Skriv et svar til: Bestem punkt m. projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.