Matematik

Betragt følgende lineære ligningssystem

23. januar 2010 af rockaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Sidder lidt fast i denne opgave :/

(i) 2x + 3y - z = -19
(ii) x + z = 10
(iii) -2x + 6y = -42

Løs ligningssystemet vha. substitutionsmetoden.
Løs ligningssystemet vha. CAS-værktøj.

hvordan gør man?
ville være taknemlig hvis nogen kunne hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

Adder de 2 første ligninger. Dermed forsvinder z fra ligningen. Sammen med den tredje ligning har du nu en ligning med 2 ubekendte


Svar #2
23. januar 2010 af rockaz (Slettet)

jeg ved godt hvad du mener og ved godt at man adder de 2 første ligninger. Men hvordan, jeg er ikke så god til ligninger :/


Skriv et svar til: Betragt følgende lineære ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.