Matematik

Hjælp til brug af lommeregner TI-89

23. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Hej.

Jeg har lidt problemer med at taste det rigtig ind på min lommeregner TI-89.

Jeg skal have tastet det her ind:

t= (ln((1-35/114,6)/-0,14

Jeg kan ikke få et resultat?

Og så er der denne her:

14,8728*ln(e)*e^-0,14*5

Ved denne her kan jeg heller ikke få et resultat.

Nogle der er søde at hjælpe mig med de to?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af Duffy

Du kan ikke indtaste noget med lighedstegn i med mindre du ønsker at løse en ligning

t= (ln((1-35/114,6)/-0,14  her mangler to slutparenteser.

skal være

ln((1-35/114,6))/-0,14

Jeg kan ikke få et resultat?

Og så er der denne her:

14,8728*ln(e)*e^-0,14*5
 

Det giver ikke mening at skrive ln(e) for det er lig med 1 , skriv også de manglende parenteser:

14,8728*e^(-0,14*5)


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2010 af thebonnie (Slettet)

I den første: Du kan ikke bare skrive t= ...?? Er lidt i tvivl hvilke tal der skal deles med hvilke. Tror du har glemt nogle parenteser... Og når du deler med -0,14 til sidst, så husk det skal være (-)-knappen på lommeregneren du skal bruge :)

Den sidste får jeg til 7,38. Har du husket at skrive det "rigtige" e? Altså det du finder vha 2nd > + (char) > math > e :)

Og husk parenteser igen :)


Skriv et svar til: Hjælp til brug af lommeregner TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.