Kemi

Aktuelle koncentrationer ?

24. januar 2010 af mary94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har disse 2 opgaver for, og sidder virkelig fast :S

Opg. 90:
Vi betragter en opløsning, der både indeholder CaCl2 og AlCl3 .
De to stoffers koncentrationer er henholdsvis 0,020M og 0,030M. Angiv de aktuelle ionkoncentrationer i opløsningen.

Opg. 91:
3,312g  Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 liter. Beregn koncentrationen af Pb(NO3)2 og angiv [Pb2+] og [NO3- ] .

jeg er helt lost ! :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af simoneoffersen (Slettet)

Opg. 90
Du får oplyst at c(CaCl2) = 0.020 M. Herfra kan du angive de aktuelle ionkoncentrationer ud fra koefficienterne:
[Ca2+] = 1 * c(CaCl2) = 1 * 0.020 M = 0.020 M
[Cl-] = 2 * c(CaCl2) = 2 * 0.020 M = 0.040 M


Opg. 91
Da du kender massen (m) af Pb(NO3)2 og kan beregne den molare masse (M), finder du førdt stofmængden (n) af
Pb(NO3)2:
n = m / M = 3.312 g / 331.21 g/mol = 0.0099997 mol
Heraf kan du beregne koncentrationen (c):
c = n / Vopl = 0.0099997 mol / 1 L = 0.0099997 mol/L = 0.0099997 M
Heraf kan de aktuelle koncentrationer agives ligesom den frste opgave, ud fra koefficienterne...

Giver det nogen opklaring? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2010 af mathon

Opg. 90

            [Cl-] = 2·(0,020 M) + 3·(0,030 M) = (0,040 M) + (0,090 M) = 0,1300 M

            [Al3+] = 0,030 M

            [Ca2+] se #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af simoneoffersen (Slettet)

Hov glem mit svar på den første opgave, havde lige læst forkert :-)


Svar #4
25. januar 2010 af mary94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen begge to ! .
Men til # 1. Hvor får du 3,312 g og 331,21 g fra ? ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2010 af simoneoffersen (Slettet)

 3,312 g får jeg fra opgavebeskrivelsen du skrev i dit oplæg :)

331,21 g/mol, er den molare masse (M) af Pb(NO3)2.

M(Pb(NO3)2)  =  M(Pb)  +  (  M(N) (3 * M(O)) *2)

Ovenstående masser finder du i det periodiske system. 
hmm, ved ikke om det var okay forståeligt ? :)


Skriv et svar til: Aktuelle koncentrationer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.