Matematik

Opgaver fra MatA 2009

27. januar 2010 af stradel (Slettet)

Jeg sidder lige med de sidste opgaver, som driller i min mat-aflevering...

1 Her skulle jeg gerne på 5qmen det gør jeg ikke rigtig - nogen der kan se min fejl? 
(p - 2*q)2 + 4*p*q - (p - q)*(p + q) =
p2 + 4*q2 - 4*p*q + 4*p*q - p2 - q2 =
3q2

2 Jeg er givet I trekant ABC, hvor  AB = 5 , AC = 7 og vinkelA = 114° .
Jeg skal bestemme højden hb, men er i tvivl om hvordan det skala gribes an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2010 af Isomorphician

- (p - q)(p + q) =

- (p2 - q2) =

- p2 + q2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af Smail K (Slettet)

1)

den første parantes syns jeg ser lidt mærkelig ud  (p-2*q)^2 =  (p-2*q) * (p-2*q) og ikke p2 + 4*q2

2) se lidt på trigonometrien og se om du kan komme frem til boget.


Skriv et svar til: Opgaver fra MatA 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.