Matematik

Kan nogle hjælpe mig med en "simpel" ligning?

28. januar 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa ... Jeg har lidt problemer med denne ligning :C

(-14x-3)/7 = 5-3x

Hvordan er den nemmeste måde at klare denne ligning på? Jeg har nemlig ret svært med den (selvom nogle måske mener, at den er ret nem)

XD


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

 (-14x-3)/7 = 5-3x

-14x-3=35-21x

7x-3=35

7x=38

x=38/7


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af bemil (Slettet)

-2x-3/7 = 5-3x (divideret med 7 på begge led for at fjerne parantesen)

3x-2x=5+3/7   (sorteret x'erne til venstre)

x = 5+3/7 = 5,4286


Svar #3
28. januar 2010 af Cucumber (Slettet)

TAKKER!!! XD


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe mig med en "simpel" ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.