Matematik

DET HASTER!! - OPTIMERING, AREAL AF FIRKANT

28. januar 2010 af astrid28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har siddet og kigget på den her opgave hele dagen nu og jeg kan simpelthen ikke finde ud af a) i den:

Håber virkelig der er nogen derude som kan hjælpe!! :)

Funktionen viser i et kordinatsystem med begyndelsespunkt O grafen for funktionen f er givet ved

f(x)=x i anden-10x+25


for ethvert xE[0;5] er Q (x,f(x)) et punkt p grafen for f. idet P og R er betegnet projektionerne af Q p henholdsvis frste- og andenakse, er firkant OPQR et rektangel.

a) bestem rektanglets areal A(x) som funktionen af x.

b) Bestem ved hjlp af A'(x) den vrdi af x, for hvilken arealet af rektanglet er strst muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Arealet=x*y Tegn op


Svar #2
28. januar 2010 af astrid28 (Slettet)

ja men hvad er x og y ?? det står at x er xE[0;5] vil det sige at x er et tal mellem 0 og 5

Og hvad er y??

for er med på hvad jeg skal gange ved bare ikke hvordan jeg finder det? (:

Hvad mener du med tegn op?


Svar #3
28. januar 2010 af astrid28 (Slettet)

ER DER INGEN SOM VED DET? :) behøver virkelig hjælp til den her! :) kan ikke regne ud hvad y er..


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2010 af peter lind

Det er givet ved at punktet  Q har koordinaterne (x, f(x)) TEGN OP


Svar #5
28. januar 2010 af astrid28 (Slettet)

ja og x er = xE[0;5] vil det sige at x er et tal mellem 0 og 5??

og jeg er med på at (x,f(x)) er x og y men jeg kan da ikke bare skrive Areal = x*x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2010 af peter lind

Arealet er x*y og som du korrekt skriver (x,f(x)) er x og y


Svar #7
28. januar 2010 af astrid28 (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: DET HASTER!! - OPTIMERING, AREAL AF FIRKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.